Nou Pla de Dones, crear un Carnet Jove local i regular el mercat energètic

Nou Pla de Dones, crear un Carnet Jove local i regular el mercat energètic

En el Ple municipal ordinari del mes de febrer, celebrat el passat dimarts 28, el grup municipal d’ERC va presentar una moció amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Aquesta iniciativa, que va ser finalment aprovada, demana revisar i actualitzar les polítiques municipals en aquest àmbit, garantint-ne els recursos necessaris. A més, es reclama la realització d’un nou Pla Local de Dones, ja que l’anterior va finalitzar l’any 2015, amb la participació de tots els agents implicats, entitats de dones i ciutadania, posant l’accent en la lluita contra les discriminacions i reforçant els programes de sensibilització i formació, especialment entre els joves.

 

ERC també va portar a debat una moció proposada per les JERC L’Hospitalet, que demana la creació d’un Carnet Jove per a persones de l’Hospitalet d’entre 14 i 29 anys, amb descomptes i bonificacions en serveis municipals i equipaments culturals, esportius i d’oci de la ciutat, així com en els establiments comercials que vulguin adherir-se. Des de les JERC defensen que aquest carnet donarà més informació, avantatges i opcions als joves, que podran gaudir millor de la nostra ciutat. La moció ha estat aprovada, malgrat el vot en contra de Cs i del PP.

 

El Ple també s’ha manifestat, a instàncies d’ERC, per reclamar al Ministerio de Industria, Energía y Turismo la modificació de la regulació del mercat de l’electricitat, prioritzant els objectius mediambientals tal i com reclama la Unió Europea. De la mateixa manera, cal que aquesta modificació garanteixi un preu final assequible, amb criteris de progressivitat, eficiència i transparència, incrementant també la protecció la protecció als sectors vulnerables.

 

ERC a més ha presentant, conjuntament amb altres grups, una iniciativa impulsada per l’associació Mujeres P’Alante, per garantir la no-discriminació del col·lectiu migrant, demanant a les diferents administracions agilitzar i millorar l’atenció, informació i serveis per acabar amb les situacions de discriminació que pateixen aquestes persones. També vam donar tot el nostre suport a la Iniciativa Ciutadana presentada per la PAH i la FAVL’H per la garantia i protecció dels Drets Humans i contra la pobresa, que va rebre el suport unànim del Ple, amb mesures contra l’emergència habitacinal, alimentació o la lluita contra la pobresa energètica.

 

Altres punts

En el Ple es va donar compte de l’aprovació del Pla Local de Joventut 2016-2019. El portaveu del grup municipal d’ERC, Antoni Garcia, que també és diputat delegat d’Igualtat i Ciutadania, de qui depèn l’Oficina Jove de la Diputació de Barcelona i amb qui s’ha treballat per fer-ho realitat, ha defensat que aquest Pla representa una eina per donar resposta a les problemàtiques dels joves de la nostra ciutat.

 

Així mateix, es va donar compte del protocol de col·laboració en materia d’educació, entre el Departament d’Ensenyament i l’Ajuntament de l’Hospitalet, que suposa un gran avenç per la ciutat, amb la creació d’una col·laboració estable i constructiva amb el Departament per tractar temes de ciutat, a part de les reformes pendents relatives a les escoles del Pla d’Urgència (Milagros Consarnau, Frederic Mistral, Bernat Metge, Busquets i Punset, i Joaquim Ruyra), com la construcció de les noves escoles Ernest Lluch i Paco Candel, i temes relatius a l’educació infantil, post-obligatòria i formació professional. Des d’ERC estem satisfet per l’acord, i sempre hem treballat per facilitat el diàleg i la col·laboració entre l’Ajuntament i la Generalitat per defensar els interessos dels ciutadans de l’Hospitalet.

resum ple febrer

Post a Comment

banner