Aconseguim l’aprovació d’una nova taxa sobre pisos buits

Aconseguim l’aprovació d’una nova taxa sobre pisos buits

En el Ple municipal d’aquest mes d’octubre des d’ERC hem presentat una moció per crear una nova taxa sobre pisos buits. L’objectiu d’aquesta proposta és introduir en les Ordenances Fiscals pel 2017 una mesura que, malgrat que ja havia estat acordada amb l’equip de govern, no s’havia inclòs. La moció ha estat aprovada, amb l’abstenció del PP i el vot en contra de Ciudadanos.

 

Aquesta nova taxa afectarà als habitatges buits propietat de bancs i grans tenidors que fa com a mínim dos anys que estiguin desocupats sense cap causa justificada. L’objectiu, segons va explicar el portaveu del grup municipal Antoni Garcia, és que aquesta mesura “ha de servir per reduir el nombre de pisos buits a l’Hospitalet i que aquests acabin cedits per a ús social i poder garantir així el dret a l’habitatge”.

 

El Ple també ha aprovat la proposta presentada pel grup municipal d’ERC per garantir l’accés a la pràctica esportiva i a activitats culturals en poliesportius i equipaments municipals a persones i famílies que es trobin en situació de vulnerabilitat. Antoni Garcia ha defensat al Ple que la cultura i l’esport són elements importantíssims de cohesió i de desenvolupament personal, i que “invertir en cultura i en esport és invertir també en fer possible una societat més justa“.

 

Des d’ERC també hem presentat una moció de suport a la Llei 17/2015, d’Igualtat efectiva entre dones i homes, en defensa del dret de les dones al treball en igualtat d’oportunitats, en que es demana l’aplicació pel que fa a l’elaboració, aprovació, execució i avaluació d’un pla d’igualtat de dones i homes, així com un protocol per prevenir i abordar l’assetjament sexual i per raó de sexe. A més, l’Ajuntament donarà suport a les empreses de la ciutat sobre els plans d’igualtat i les mesures per prevenir i abordar l’assetjament sexual i per raó de sexe en l’àmbit laboral, així com fer-los arribar la recomanació d’inscriure els respectius plans al Registre de Plans d’Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

 

Mocions conjuntes

A banda d’aquestes mocions, des d’ERC també hem presentat dues mocions conjuntament amb altres grups municipals. En una d’elles, presentada amb la CUP-Poble Actiu, sobre “Som 27 i més” s’ha aconseguit el suport i solidaritat amb les 27 persones imputades amb penes d’entre 11 i 14 anys per manifestar-se i protestar amb una tancada a la UAB el 2013.

 

Per últim, el Ple ha aprovat la moció que presentàvem ERC, ICV-EUiA-Pirates i CUP-PA recollint la proposta de CCOO per manifestar el suport i defensa del Ple de la llibertat sindical, amb l’acomiadament per part de l’empresa SPARK IBERICA del delegat Jordi Celdrán per les seves activitats sindicals i en defensa dels treballadors i treballadores.

 

Post a Comment

banner