ERC demanarà al Ple l’adhesió a la campanya “Amniant zero a Europa” i la identificació i retirada del fibrociment a l’Hospitalet

ERC demanarà al Ple l’adhesió a la campanya “Amniant zero a Europa” i la identificació i retirada del fibrociment a l’Hospitalet

Esquerra considera de vital importància la identificació i retirada correcta del fibrociment dels edificis públics i privats

 

El grup municipal d’ERC a l’Hospitalet presenta al Ple de juliol una moció per identificar i retirar el fibrociment d’edificis públics i privats i per l’adhesió a la campanya ‘Amiant Zero a Europa’ impulsada per la Federació d’Associacions de Víctimes de l’Amiant i Ecologistes en Acció.

 

Els republicans proposen fer un mapatge per identificar la presència de fibrociment, elaborar un cens d’instal·lacions amb amiant i establir un pla d’acció progressiu per retirar aquest material prohibit des del 2001 pels seus efectes cancerígens.

 

Esquerra Republicana també vol promoure una campanya d’informació i sensibilització sobre els riscos de l’amiant, especialment adreçada a les comunitats, indústries i propietats particulars. Alhora insta el govern local a incentivar la retirada de fibrociment en propietats privades, impulsant totes les mesures possibles per facilitar als titulars l’eliminació del material en immobles i terrenys, seguint totes les mesures de prevenció i control.

 

La moció d’ERC també exigeix al Govern espanyol i als grups parlamentaris presents a la Comissió de Treball i Seguretat Social del Congrés dels Diputats que agilitzin els tràmits i avancin en la creació d’un Fons de compensació i suport a les víctimes de l’amiant, tal com marca la Proposició de llei aprovada el passat 10 d’octubre de 2017.

 

Esquerra Republicana també manifesta el suport als veïns i veïnes de l’entorn de l’edifici Opera de l’Hospitalet Centre, que reivindiquen la retirada total de l’amiant en aquell edifici, després de l’ensorrament d’una teulada de fibrociment en el mes de juny. El portaveu d’ERC a l’Ajuntament, Antoni Garcia ha manifestat que “l’Ajuntament, com a administració més propera a la gent, ha d’impulsar els treballs per a aconseguir una ciutat lliure d’amiant”.

Post a Comment

banner