L’Ajuntament de l’Hospitalet retira les pancartes i cartells dels despatxos dels grups municipals ERC i CUP-Poble Actiu

L’Ajuntament de l’Hospitalet retira les pancartes i cartells dels despatxos dels grups municipals ERC i CUP-Poble Actiu

Una comitiva de funcionaris/es municipals va retirar el passat 13 de desembre, les pancartes i cartells que estaven col·locades a les finestres, porta i espais compartits del passadís on els grups municipals ERC i CUP-Poble Actiu tenen el seu despatx, dins de la casa consistorial del municipi. Tant ERC com CUP-Poble Actiu han fet constar per escrit el seu malestar i desacord amb aquesta imposició i s’han negat a retirar voluntàriament aquests cartells.

 

Aquesta retirada forçada ve motivada per la denúncia de Ciutadans davant la Junta Electoral. I malgrat que el requeriment parlava específicament de retirar les “pancartes, banderes i qualsevol altre símbol que pogués considerar-se partidista o permetés la seva identificació amb alguna de les candidatures concurrents a les eleccions” del 21-D, l’Ajuntament ha actuat amb un excés de cel, procedint a la retirada de tots els elements gràfics. Exemple d’aquesta diligencia excessiva per part de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, va ser la retirada d’una bandera en solidaritat amb els sindicalistes andalusos del SAT o un cartell contra l’operació bikini, de les finestres del despatx de CUP-Poble Actiu. En ambdós casos, queda patent el nul caràcter partidista que prohibia específicament el requeriment de la Junta Electoral. De la mateixa manera, que els cartels en defensa de la democràcia, en defensa de la llibertat d’expressió o en solidaritat amb els presos polítics, ficades al despatx d’ERC.

 

La retirada forçosa d’aquest material gràfic es suma a l’expedient sancionador obert als tres grups municipals (ERC, CiU-PdeCat i CUP-Poble Actiu) per la col·locació d’aquestes mateixes pancartes i cartells demanant democràcia i l’alliberament dels presos polítics, entre d’altres missatges de caire social. Unes pancartes i cartells ubicats des de i a l’espai cedit a cadascun dels grups municipals dins de l’edifici B de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, per a fer la seva tasca municipal com a oficina o despatx.

 

Pels dos grups municipals (ERC i CUP-Poble Actiu), aquest és un nou atac a la llibertat d’expressió, un dret fonamental que no pot veure’s supeditat per qualsevol altra normativa o marc jurídic.

 

Com a grups polítics municipals, volem recordar que els nostres espais o despatxos son també una eina més d’expressió de missatges polítics i una forma de comunicar els nostres posicionaments, de forma transparent i directe als veïns i veïnes que s’apropen als nostres grups polítics.

Post a Comment

banner