ERC+EUiA lamenta que l’Ajuntament cedeixi davant la ultradreta canviant els senyals de trànsit

ERC+EUiA lamenta que l’Ajuntament cedeixi davant la ultradreta canviant els senyals de trànsit

Des del grup republicà i sobiranista denuncien que el govern municipal es plegui davant d’una entitat que té per objectiu generar odi i conflictes de convivència, en la seva campanya per perseguir i continuar arraconant el català de l’espai públic i el seu ús social i institucional

 

Davant el canvi de senyals de trànsit impulsat per l’Ajuntament de l’Hospitalet, a instàncies d’una entitat d’ultradreta, des del grup municipal d’ERC+EUiA demanaran explicacions al govern municipal. El portaveu i cap de l’oposició, Jaume Graells, ha assenyalat que ho fan sense que ni tan sols hi hagi sentència ferma, suposant una renúncia més en la defensa i promoció del català per part de l’Ajuntament.

 

Des d’ERC+EUiA demanaran conèixer quin és l’abast d’aquests canvis, així com el cost que suposarà haver de canviar ara els senyals de trànsit quan a la ciutat hi ha altres prioritats. Tal com ha assenyalat el seu portaveu, “ens sobta la diligència per acatar alegrement els canvis als senyals, quan portem mesos denunciant l’arraconament sistemàtic i la discriminació del català per part de l’Ajuntament, sense que els hagi preocupat massa fins ara”.

 

En aquest sentit, Jaume Graells ha recordat que a finals de l’any 2022 ja van portar els incompliments de Núria Marín amb el català a la Síndica de Greuges, alertant d’una deriva cada cop més acusada en la discriminació del català i l’incompliment del Reglament municipal. Pel regidor d’ERC+EUiA, l’Ajuntament, i especialment els membres del govern municipal, haurien de treballar activament per fomentar i prestigiar l’ús social del català, “sobretot entre la població jove, per garantir el seu coneixement entre tots els veïns i veïnes de la ciutat, assegurar les seves oportunitats, i per reforçar el seu paper com a llengua d’acollida i convivència”.

 

Per últim, Jaume Graells ha lamentat que el govern municipal es plegui als interessos d’un particular, representant d’una entitat “absolutament irrellevant, que té com a únic objectiu generar odi i conflictes de convivència pel tema de la llengua a l’Hospitalet”, ja que fins ara aquests senyals no havien estat mai un problema. “Des d’ERC+EUiA seguirem treballant, amb la resta d’entitats de la ciutat, en favor de la convivència i pel català”, ha afirmat.

Post a Comment

banner