ERC lamenta que el PSC faci el joc a Ciudadanos amb els senyals de trànsit a l’Hospitalet

ERC lamenta que el PSC faci el joc a Ciudadanos amb els senyals de trànsit a l’Hospitalet

Esquerra Republicana lamenta que el PSC hagi cedit davant de Ciudadanos a l’Hospitalet en la seva campanya per generar conflictes lingüístics a la ciutat. En el darrer Ple del mes d’abril, C’s va tornar a presentar la mateixa moció que havia presentat un any abans sobre els senyals de trànsit i que ja havia estat rebutjada. El PSC ha pactat amb ells, canviant el posicionament que van defensar fa un any.

 

Amb aquesta campanya el que es pretén és en el fons incentivar l’impagament de sancions al·legant desconeixement de senyals de trànsit. Uns senyals que consisteixen en uns pictogrames internacionalment acceptats i coneguts, i en els que els textos escrits, si n’hi ha, són accessoris i amb una funció de suport al missatge principal. Canviar tots els senyals incorporant text secundari en castellà i català, dient el mateix, suposa una despesa innecessària.

 

Des d’Esquerra Republicana lamentem que no hi hagi la mateixa preocupació pel bilingüisme quan es persegueix i se sancionen ciutadans per part de la policia espanyola pel simple fet de parlar en català, o per la presència testimonial del català en molts àmbits, com el judicial o l’audiovisual. Per això rebutgem fer-li el joc a qui només pretén generar fractura i trencar la cohesió i la convivència a Catalunya amb l’excusa de la llengua.

Post a Comment

banner