Esquerra Republicana lamenta que el govern marxés de vacances deixant els serveis municipals sota mínims

Compareixença del portaveu Jaume Graells, acompanyat pel grup municipal, per fer balanç de la gestió deficient del govern municipal

Esquerra Republicana lamenta que el govern marxés de vacances deixant els serveis municipals sota mínims

Jaume Graells, portaveu del grup municipal d’ERC+EUiA, fa un balanç negatiu de l’acció del govern municipal durant aquests mesos d’estiu, amb el tancament d’equipaments, les deficiències en la neteja o el manteniment de l’arbrat, i la seva incapacitat per donar resposta als problemes viscuts als diferents barris de l’Hospitalet

 

El portaveu del grup municipal d’ERC+EUiA, Jaume Graells, ha comparegut avui per fer balanç, amb l’inici del nou curs polític, sobre la situació viscuda a la ciutat durant aquests mesos d’estiu. Graells ha explicat que “un estiu més hem vist com, davant greus problemes que seran cada cop més recurrents, l’alcaldessa i el seu govern han estat totalment absents”. En aquest sentit, ha lamentat que l’Ajuntament hagi modificat l’atenció en molts serveis, arribant inclús a tancar-los. Per Graells, “cada cop hi ha més famílies que han de passar els estius a la ciutat, per obligació, elecció o necessitat, i necessitem un Ajuntament obert i al seu costat, i no un govern que marxa de vacances sense donar-hi cap resposta”.

 

A la manca d’espais verds que té la ciutat, la situació s’ha agreujat aquest estiu amb la sequera que patim, i les successives onades de calor. Manca d’arbrat i d’ombres a places i carrers, nits sufocants, ús intensiu de l’espai públic per la massificació urbanística… són només alguns d’aquests problemes.

 

Graells ha manifestat que, tot i que des d’Esquerra Republicana i EUiA fa mesos que en reclamen, el govern municipal continua sense voler posar en marxa mesures, que altres municipis ja apliquen, per millorar aquestes situacions. Algunes d’aquestes propostes són la instal·lació de tendals als carrers i ombra suficient als parcs infantils, espais amb jocs d’aigua, o l’accés ampliat i bonificat a les piscines municipals durant els episodis de calor extrem. En aquest sentit, tal com també han assenyalat des del grup republicà i sobiranista, cal millorar l’actual xarxa de refugis climàtics, amb molts dels punts habilitats que han tancat durant les hores de més calor, els caps de setmana o inclús l’agost, i que no disposen d’accés gratuït a punts d’hidratació.

 

El cap de l’oposició també ha assenyalat que hi ha hagut equipaments municipals amb horaris restringits, alguns fins i tot tancats, com regidories o el mateix Museu de la ciutat, enmig d’agost i sense avisar. Una atenció insuficient, que se suma a les mancances ja presents en altres àrees com la neteja, el manteniment de l’arbrat – que ha provocat la caiguda de branques durant les pluges, per sort sense danys personals, els serveis socials insuficients, la manca d’oferta de lleure i de patis oberts per a bona part dels infants de la ciutat que s’hi han quedat aquests mesos sense escola, o la gestió de la convivència i la presència als carrers de la Guàrdia Urbana, sota mínims per les baixes i els torns de vacances.

 

Jaume Graells ha deixat clar que totes aquestes situacions no han estat sobrevingudes, perquè fa temps que des d’Esquerra Republicana i EUiA, i moltes entitats de la ciutat, es venen assenyalant. En aquest sentit, Graells ha considerat “decebedor” aquest inici de mandat, afirmant que “no els donem 100 dies de gràcia, perquè ja durant els 80 primers han fet una gestió i una planificació que ens preocupa, incapaços de donar resposta als problemes del dia a dia de l’Hospitalet”, i ha afegit que “la ciutat no fa vacances a l’estiu, però tenim un govern absent, que sí fa vacances de les seves responsabilitats”.

Post a Comment

banner