OPINIÓ | Sortim al carrer, fem República!

OPINIÓ | Sortim al carrer, fem República!

Aquest 11 de setembre cal tornar a omplir els carrers. I ho hem de fer per dos motius: per exigir la llibertat dels presos i preses polítiques i el retorn dels exiliats, i per demostrar un cop més que el nostre anhel d’implementar la República continua igual de ferm.

 

Aviat farà un any de l’1 d’octubre, una jornada que per sempre més recordarem. Vam votar, també a l’Hospitalet, malgrat l’oposició de l’equip municipal de Núria Marín, i la seva constant retallada de drets i llibertats. I vam votar malgrat la brutalitat policial i la repressió del govern espanyol. La nostra ciutat, i tot el país mai més tornarà a ser igual després d’aquella jornada on la ciutadania ens vam alçar i vam defensar col·legis, urnes i el nostre dret a votar lliurement.

 

Hem anat més lluny que mai, però encara queda molt camí. L’1 d’octubre va ser el dia fundacional. Hem d’avançar, sumar i fer un front ampli per les llibertats i contra la repressió per acabar de derrotar al Règim del 78. Hem de posar en valor la diversitat de l’independentisme, que és la nostra major riquesa, sense uniformisme, tal i com és la nostra societat. Hem de fer créixer el republicanisme, hem de ser més i més forts per materialitzar la República Catalana.

 

Recuperem l’esperit del passat octubre, quan milers de persones vam omplir els carrers de l’Hospitalet, i de tot el país, conjuntament per demanar democràcia i poder decidir el nostre futur.

 

Sortim al carrer una vegada més, i totes les vegades que sigui necessàries, per avançar fermament cap a la República Catalana!

 

Antoni Garcia
Portaveu municipal

Post a Comment

banner