ERC, PDeCAT I CUP-Poble Actiu exigeixen la fi de la criminalització de les legitimes protestes socials dels CDRs

ERC, PDeCAT I CUP-Poble Actiu exigeixen la fi de la criminalització de les legitimes protestes socials dels CDRs

Els grups municipals ERC, PDeCAT i CUP–Poble Actiu de l’Hospitalet de Llobregat presenten una moció al pròxim Ple municipal, que tindrà lloc el 24 d’abril, amb el clar objectiu de demanar a l’Ajuntament que, com a institució més propera, es posicioni en defensa dels drets i llibertats de les seves veïnes davant la criminalització i atacs de les forces de seguretat de l’Estat espanyol i del sistema judicial cap als CDRs.

 

En el text de la moció política destaca el reconeixement de la protesta, les mobilitzacions, la desobediència i resistència civil activa i no violenta, com a formes d’acció política absolutament legítimes. Tanmateix, denuncia la criminalització dels CDRs, als que els tres grups municipals donen ple suport, reconeixent les seves accions de desobediència i resistència civil activa i no violenta, com a expressions de la seva llibertat d’opinió i ideològica per a la construcció d’un país millor des de baix i per a totes.

 

ERC, PDeCAT i CUP-Poble Actiu de l’Hospitalet consideren molt greu la banalització dels delictes de terrorisme que ha dut a terme el Govern central de Madrid, els cossos policials i les instàncies judicials de l’Estat. Motiu pel qual insten igualment a la moció a què l’Ajuntament manifesti el seu desacord i rebuig vers aquesta banalització.

 

Aquesta campanya de repressió ha arribat també a la ciutat de l’Hospitalet, amb la citació davant els mossos d’Esquadra d’un veí i una veïna del municipi. Motiu pel qual, a banda de denunciar la campanya de persecució, repressió i criminalització de les protestes independentistes i dels CDRs, els grups municipals insten a l’Ajuntament a col•laborar en la defensa dels hospitalencs i hospitalenques que vegin vulnerats els seus drets polítics.

 

Per la seva banda, Antoni García, portaveu d’ERC ha destacat: “El govern del PP està creuant una nova línia vermella acusant de terrorisme, rebel•lió i sedició a la ciutadania que de forma pacífica i no violenta es va mobilitzar l’1 d’octubre en defensa de la democràcia. Patim un retrocés de drets i llibertats que recorda les èpoques més fosques, però no podran amb un poble que s’ha alçat en peu de pau!”.

 

Jordi Monròs, regidor de PDeCAT, ha assenyalat que “l’esperit cívic i pacifista dels CDR’s és quelcom que s’ha demostrat contínuament i el fet que l’Estat els hagi volgut acusar de terrorisme és, senzillament, innacceptable”. “Creiem que aquesta acusació està totalment fora de lloc i, a més, contribueix a banalitzar les vertibles accions terroristes, aquelles de les que hem sigut víctimes i aquelles que acaben amb la vida de la gent”.

 

Per últim, Khristian Giménez, representant de CUP-Poble Actiu va posar l’accent en què, “davant l’autoritarisme del Règim del 78, que no tolera la pluralitat, la solidaritat i l’autoorganització de base popular, i criminalitza tot tipus de dissidència política: músics, artistes, twitaires, al jovent d’Altsasu, als Comitès de Defensa de la República, etc… totes les persones que ens sentim CDRs, tenim el repte de construir un projecte esperançador de futur: la construcció d’una nova República des de baix i a on totes hi capiguem.

Post a Comment

banner