OPINIÓ | Tanquem els pisos turístics il·legals

OPINIÓ | Tanquem els pisos turístics il·legals

Els pisos turístics són una realitat que ha contribuït a l’augment del preu dels lloguers a l’Hospitalet, que ha expulsat veïns i veïnes del seu barri i que ha incrementat els problemes de convivència i l’incivisme.

 

Esquerra va presentar l’octubre de 2016 una moció per regular aquest fenomen, però va ser rebutjada pel PSC i C’s. Al cap de quatre mesos, el Govern va rectificar i va establir una moratòria en la concessió de llicències.

 

Aquesta normativa va significar un avenç, però oblidava dos temes importants: que cal, primer, definir el nombre de pisos turístics que volem per assegurar la bona convivència entre turisme i els veïns i veïnes de la ciutat. I també cal, en segon lloc, actuar contra els pisos turístics il·legals, sense cap llicencia, que són al voltant de mil.

 

La nostra ciutat no es pot permetre que hi hagi pisos sense llicència, l’Hospitalet no pot esperar més, per això exigim a Núria Marín que rectifiqui el seu rebuig al Pla de xoc contra els pisos turístics il·legals que va proposar Esquerra al darrer Ple amb propostes concretes per detectar- los, inspeccionar-los, sancionar-los i tancar-los.

 

Ens cal un govern que governi d’una vegada per a tothom, pensant en la ciutadania, solucionant els problemes que té la ciutat.

 

Antoni Garcia
Portaveu municipal d’ERC

Post a Comment

banner