ERC proposa la creació d’una taxa per a pisos buits d’entitats financeres i de grans immobiliàries

ERC proposa la creació d’una taxa per a pisos buits d’entitats financeres i de grans immobiliàries

Esquerra Republicana de Catalunya presentarà al Ple de l’Ajuntament de l’Hospitalet una moció amb l’objectiu d’introduir una nova taxa pels pisos buits a les Ordenances Fiscals.

 

La formació republicana lamenta que l’actual govern socialista no hagi incorporat aquesta taxa en les ordenances fiscals del 2017 tal com van acordar en el debat d’ordenances fiscals del 2016.

Antoni Garcia, portaveu del grup municipal d’ERC, ha manifestat que “l’objectiu d’aquesta taxa és reduir el nombre de pisos buits que hi ha a la ciutat i garantir el dret a l’habitatge“.

Pels republicans, aquesta taxa per gravar els pisos hauria de ser per a habitatges buits de bancs, caixes i grans tenidors que fa com a mínim dos anys que estan desocupats sense cap causa justificada.

Antoni Garcia ha explicat que aquesta taxa s’emmarcaria en l’aplicació de la Llei 18/2007, de 28 de desembre, del Dret a l’Habitatge, i ha afegit que “no podem permetre que hi hagi pisos buits dels bancs que han estat salvats amb diners públics mentre hi ha gent que està sent desnonada”.

Post a Comment

banner