OPINIÓ | Transparència i tolerància zero amb la corrupció

OPINIÓ | Transparència i tolerància zero amb la corrupció

Aquests dies l’Hospitalet ha estat notícia per un possible cas de corrupció al Consell Esportiu de l’Hospitalet, que organitza els jocs escolars i promou i dinamitza l’esport de base com una eina de cohesió social.

 

Partint de la presumpció d’innocència dels investigats, la Unitat de Delinqüència Econòmica (UDEF), amb la causa encara oberta a l’hora de tancar aquest article, acusa de delictes de malversació, apropiació indeguda, administració deslleial i falsedat documental al director i dos regidors del govern socialista.

 

La corrupció és un dels problemes que més preocupen a la ciutadania, i la transparència en les institucions públiques i privades hauria de ser una eina i la vacuna per prevenir-la.

 

Al nostre Ajuntament hi ha manca de transparència. Ho hem vist en molts casos, el darrer el que afecta al Consell Esportiu, on el govern ens va amagar la detenció i posada en llibertat amb càrrecs de dos regidors, o que l’alcaldessa no es va dignar a fer cap comunicació pública fins passades 48 hores dels fets.

 

A aquesta manca de transparència li podem també afegir les dificultats i obstacles que a vegades tenim els grups de l’oposició i la ciutadania per obtenir informació, els processos sancionadors que ha obert la GAIP per infraccions molt greus al dret d’accés a la informació, o demorar en el temps la comissió d’investigació sobre les irregularitats en la gestió de l’Estadi Municipal durant el mandat com a president del Centre d’Esports de l’Hospitalet de l’actual portaveu de Cs.

 

La manca de transparència i la corrupció devoren la confiança dels ciutadans en les Administracions. La transparència és una assignatura pendent d’aquest Ajuntament. Massa anys on es confon la institució amb el partit. Cal acabar amb l’opacitat i la impunitat: ens cal un Ajuntament amb parets de vidre.

 

Antoni Garcia
Portaveu municipal

Post a Comment

banner