Esquerra Republicana reclamarà al Ple el traspàs de Rodalies i que el govern espanyol executi les inversions pendents

Esquerra Republicana reclamarà al Ple el traspàs de Rodalies i que el govern espanyol executi les inversions pendents

Els republicans lamenten el dèficit d’inversió crònic per part de l’estat espanyol, que provoca problemes i alteracions de servei que acaben patint diàriament els usuaris de Rodalies a Catalunya

 

El grup municipal d’Esquerra Republicana presentarà al proper Ple una moció per reclamar al govern espanyol el traspàs total, incloent la infraestructura i el finançament, de la xarxa de Rodalies a la Generalitat. Aquest servei ferroviari acumula problemes de gestió, deficiències d’inversió i mancances històriques, que acaben patint els més de 400.000 usuaris que l’utilitzen diàriament.

 

Malgrat que l’any 2010, amb dos anys de retard, es va traspassar a la Generalitat la responsabilitat de supervisió i gestió de trens (horaris, freqüència de pas, tarifes i informació als usuaris), la titularitat, la gestió i l’explotació de vies i estacions va continuar en mans d’Adif, empresa pública depenent del Ministeri de Foment. Això ha comportat que qualsevol opció de millora horària quedés limitada per una infraestructura on no s’ha volgut invertir i sense el manteniment necessari durant tots aquests anys.

 

El portaveu republicà i cap de l’oposició Antoni Garcia ha lamentat que “portem anys de promeses d’inversió del govern espanyol, però la realitat és que després mai no s’executen”. En aquest sentit, Garcia ha explicat que “dels 4.300 milions previstos en el Pla de Rodalies 2008-2015 només se n’ha executat un 13%, la major part en el nou accés a l’aeroport del Prat, i al 2017 van prometre 4.000 milions per millorar el servei, però des d’aquell any només n’han invertit 264”.

 

Antoni Garcia ha manifestat que “des de l’Hospitalet hem d’exigir al govern espanyol que executi totes les inversions pendents, i que traspassi íntegrament aquest servei a la Generalitat per tenir una gestió integral i de millor qualitat que ara, perquè els ciutadans de Catalunya, també els veïns i veïnes de l’Hospitalet, es mereixen una xarxa de transport públic de primera”.

Post a Comment

banner