Esquerra Republicana lamenta l’ús d’efectius de la Guàrdia Urbana durant l’estat d’alarma per altres finalitats

Esquerra Republicana lamenta l’ús d’efectius de la Guàrdia Urbana durant l’estat d’alarma per altres finalitats

Aquest diumenge fins a set patrulles de la Guàrdia Urbana es van destinar a simular una processó religiosa pels carrers de l’Hospitalet, en comptes de realitzar les seves tasques de control i seguretat

 

Esquerra Republicana ha lamentat que l’Ajuntament de l’Hospitalet no respecti durant aquests dies la neutralitat de la institució, i s’hagi fet servir la Guàrdia Urbana per a simular una processó religiosa en ple confinament i amb l’estat d’alarma vigent. Així, diversos veïns i veïnes han denunciat que aquest passat diumenge s’han vist a fins a set patrulles de la Guàrdia Urbana “processonant” pels carrers de l’Hospitalet, en comptes d’estar ajudant a garantir el compliment del confinament i la seguretat de tota la ciutadania.

 

Els republicans han assenyalat aquest ús partidista dels recursos municipals per part dels responsables polítics, que vulnera la laïcitat i aconfessionalitat que haurien de respectar totes les institucions públiques, i que és encara més greu tenint en compte les limitacions i mancances d’efectius i recursos que venen denunciant els propis sindicats policials des de fa molt temps. Una limitació que queda encara més en evidència en un moment en que els agents estan en primera línia davant del virus quan toca aplicar i fer complir les mesures de confinament, que sovint no es respecten.

 

Per aquest motiu Esquerra Republicana reclamarà la informació respecte a quants efectius i recursos s’hi han destinat, quin cost ha tingut l’operatiu, qui ha pres la decisió i en base a quins criteris de seguretat en ple estat d’alarma s’ha considerat justificat realitzar aquesta acció amb recursos públics.

 

Esquerra Republicana se solidaritza amb les entitats i confraries de la ciutat i tots els seus seguidors, que aquests dies no han pogut sortir a celebrar festivitats tan arrelades com la Setmana Santa per la situació provocada per la Covid-19, i desitgen que aviat tornem a la normalitat i es puguin tornar a celebrar.

Post a Comment

banner